Prijavljeni uporabniki so deležni številnih ugodnosti. Prijavite se!
Košarica je prazna   

Varnost nakupa

Vzpostavili smo najboljše varnostne ukrepe, zato so vaši zasebni in finančni podatki (plačilne kartice in načini plačevanja) zaščiteni, ko jih pošiljate po spletu. Našteli vam bodo razloge, zakaj je nakupovanje v tej elektronski trgovini varno:

podatki na številki vaše kartice so zaščiteni z varnostno kodo (enkripcijo) že v vašem računalniku, še preden jih pošljete po spletu, način zaščite z varnostno kodo je zanesljiv in varen, mnogo enostavnejših načinov kraje kartice obstaja, kot je na spletu, neutemeljen in razširjen strah o kraji plačilne kartice se je pojavil zaradi slabe obveščenosti medijev, ki širijo govorice, ne da bi preverili resnična dejstva.

O svojem naročilu boste seznanjeni po elektronski pošti. Podjetje Colby d.o.o. od svojih strank nikoli ne zahteva celotnih podatkov o številkah kreditnih kartic, uporabniških imenih in osebnih geslih ali drugih podatkov, s katerimi bi lahko nepooblaščena oseba na kakršenkoli način prišla na nezakonit način do vaših osebnih podatkov. Vsako pošto ali drugo sporočilo, v kateri bi oseba, ki se predstavlja za zaposlenega ali kakorkoli povezanega s podjetjem Colby d.o.o., od vas zahtevala karkoli, s čimer bi lahko prišla do zgoraj navedenih podatkov štejte za brezpredmetno, vsak tak poskus pa takoj javite na naslov igabiba@colby.si.

Kako so zaščiteni podatki moje plačilne kartice?

Sistem spletnega naročanja sprejema podatke samo od brskalnika z vgrajeno zaščito podatkov. Ti brskalniki namreč zakodirajo podatke, ki jih pošiljajo, z uporabo spletnega protokola, ki se imenuje "Secure Socket Layer" (SSL). Ta premeša podatke in s tem prepreči, da bi jih kdo podatke in prebral. Celotno spletno naročanje, ki vključuje podatke o kupcih, naslove, načine plačevanja in podatke plačilne kartice, je zaščiteno z uporabo tehnologije SSL. To pomeni, da so vaši podatki zaščiteni z varnostno kodo in varnostnimi ukrepi, še preden so poslani z vašega računalnika.

Poiščite ikono s sličico ključa oz. ključavnice v oknu vašega brskalnika in s tem preverite, ali je spletno naročanje zaščiteno s tehnologijo SSL.

Opomba: Nekateri brskalniki prikazujejo naročilnico na celem zaslonu, zato zaščitne ikone ne morete videti. V tem primeru kliknite "View" v orodni vrstici in preverite, ali zaščita deluje. Večina brskalnikov ima možnost uporabe sistema SSL. Če ga vaš brskalnik nima, vam bo naš sistem izpisal opozorilo o napaki, ko boste označili izdelek, ki bi ga radi kupili.

Poleg tega ostanejo podatki vaše plačilne kartice v zaščiteni podatkovni bazi našega sistema spletnega naročanja. Tako lahko s pomočjo našega sistema nakupujete večkrat in kolikor dolgo želite, saj so vsi osebni podatki varno spravljeni v sistemu in zaščiteni s številnimi varnostnimi ščiti in kodami. Vsekakor je bistvena razlika, če s plačilno kartico plačujete v številnih trgovinah, restavracijah in na bencinskih črpalkah, kjer potuje kartica skozi roke stotine neznancev in pravzaprav ne veste, kaj se z njo dogaja.